LinuxTag - den první (a pro mě taky poslední)

Protože v ruchu výstaviště se moc pracovat nedá, trávím dnešní den většinou procházkami mezi stánky a povídáním s vystavovateli. Rozhodně je na co se dívat - v rozlehlých výstavních prostorách lze potkat zástupce téměř každého projektu, na který si dovedu vzpomenout. Výstava je navíc vhodně rozčleněná a zatímco v okolí našeho susího stánku se vyskytují samé zajímavé projekty, podivné výtvory pro manažery, které nás (snad aspoň) živí, jsou uklizeny zase jinde. Co jsem zatím viděla?

02. 06. 2007, 10:34
Komentářů: 13

O berlínských vláčcích

Sice jsem za tu dobu, co spravuju SUSE Package Conventions, vyrobila všehovšudy asi patnáct patchů spravujících věci, které zjevně nejsou pravda, ale přesto mi jejich správa vynesla už druhou cestu do Němec. Tentokrát do Berlína na LinuxTag, kde máme sraz s balíkáři od Fedory. Budeme se snažit přijít na to, jestli dokážeme vytvářet balíky tak, aby beze změn chodily na obou distribucích. Ne, že bych věřila, že to půjde, ale to se ještě ukáže... dobrodružnější než cesta do Berlína to ale nejspíš nebude.

30. 05. 2007, 09:47
Komentářů: 4

otevřenéSUSE z druhé strany ledničky

Bohužel nemůžu sloužit reportáží z pohledu účastníka, ale než se najde nějaký obětavý blogger z jejich řad, podělím se aspoň o pár organizátorských postřehů. Zkusím povědět něco málo o tom, co jsme ukazovali a povídali - než se do toho ale pustím, chtěla bych návštěvníkům poděkovat. Obě skupinky, které jsem prováděla, byly totiž moc milé a krásně se s nimi povídalo... možná i proto se nakonec obě prohlídky protáhly na necelé dvě hodiny a já tak prováděla v jednom kuse mezi třetí a sedmou hodinou.

24. 05. 2007, 23:53
Komentářů: 25

Adoptuj balíček, zachraň naše mozkové buňky!

Z openSUSE se postupně stává čím dál otevřenější distribuce: nabízíme ke stažení alfa verze distribucí, máme veřejně přístupnou bugzillu... a v neposlední řadě nabízíme členům open source komunity i možnost podílet se na vývoji věcí, na kterých pracujeme přímo v SUSE. Tým, v kterém pracuju, se rozhodl přispět se svojí troškou do mlýna - pokud tedy máte chuť přidat se aspoň na chviličku k tvůrcům openSUSE, čtěte dál.

22. 05. 2007, 18:29
Komentářů: 16

Pomocná škola na Bedně 2007

Letošní Bedny se Pomocná škola zúčastnila v podobném složení jako Matrixu, jen Jirku jsme vrátili jeho suselabáckému týmu a namísto něj se k nám zas po roce přidal náš původní člen Milan. To bohužel znamenalo, že jsme vyrazili na Bednu jako čistě matfyzácká tlupa. S Felixem jsem ale bohužel mluvila naposledy někdy na podzim a nepovedlo se mi ho angažovat (Felixi, doufám, že tyto řádky čteš a že se nám do příští Bedny ozveš).

20. 05. 2007, 08:49
Komentářů: 5

otevřenéSUSE a hackits po susácku

Už delší dobu jsme v SUSE uvažovali o uspořádání akce na způsob "dne otevřených dveří" - nápady, jak na to, se postupně vršily a přibývaly tak dlouho, že když došlo na realizaci, vyšla z toho překvapivě ohromná akce plná programu a soutěží všeho druhu. Narozdíl od oficálního oznámení nabídnu lehký pohled do zákulisí, ale pokusím se přitom neprozradit žádné překvapení.

11. 05. 2007, 00:46
Komentářů: 11

Kterak můj PowerBook G4 přežil "sudden death syndrome"

Pamětníci mého weblogu si možná pamatují, že jsem si před časem pořídila notebook od Applu poté, co na tom původním odešla deska. Dala jsem za něj vcelku dost peněz a doufala jsem, že Apple dělá dostatečně kvalitní železo na to, aby se mi něco takového nemohlo stát podruhé. Dlouho se zdálo, že to vyjde: moje freya před lety přežila například polití vínem za běhu. Nakonec se ale rozhodla odejít bez rozloučení - ve čtvrtek odpoledne jsem ji chtěla zapnout a místo aby se rozsvítil displej, ozvalo se jen zachrčení větráčku, a pak už nic. Otevřela jsem to, zběžně prohlédla... nikde nic ohořelého, takže to vypadalo na problém na desce. Začala jsem se rozhlížet po servisu s chmurným pocitem, že desku mi nikdo nespraví a nová bude stát tolik co celý notebook, tudíž můžu zbytky freyi s klidným srdcem rovnou rozdat kolegům na náhradní díly. Leč naštěstí jsem nakonec do žádného servisu nestihla zavolat...

09. 05. 2007, 23:26
Komentářů: 24

Quork! Bláznivý céčkový preprocesor vstupuje na scénu

Před časem jsem vyprávěla o svém mírně šíleném zápočtovém domácím úkolu, céčkovém preprocesoru. Jelikož se našlo pár zvědavců toužících spatřit to veledílo na vlastní oči, nabízím ke stažení zdrojáky první verze, která už aspoň něco maličko dělá. (Mimochodem, jméno quork si prográmek vysloužil víceméně čirou náhodou během nějaké konzultace se Svatou knihou, totiž céčkovou normou, po kolizích s jinými programy jsem nepátrala a jejich případní autoři mi mohou vlézt na záda.) Tarball najdete na stejném místě, jako většinu ostatních obludek, které z nějakého důvodu ukazuju světu: www.anicka.net/files

07. 05. 2007, 15:11
Komentářů: 5

Není admin jako admin

Kdo viděl IT Crowd, dobře ví, co jsou zač admini: týpci, co se starají o své počítače a vtipkují na účet těch blbých uživatelů, kterým mají pomáhat. Většinou právem - takový admin ví obvykle o svém hardware i software mnohem víc než kdokoliv jiný v jeho firmě a nepěkné vtipy bývají jediným způsobem, jak s ostatními vydržet. Ovšem někdy to může být úplně naopak...

20. 04. 2007, 20:42
Komentářů: 32

Slyfx.com: dokonáno jest

Je to nějaké tři roky od té doby, kdy mi matějčík ukázal slyfx.com. Poměrně nevinná gamesa, podobající se třeba Sendviči (ale mnohem víc počítačová): cílem je vylouskat z úložek hesla, která otvírají dveře do dalších úrovní. První levely jsou velice jednoduché (asi pět nebo šest jsme jich rozlámali za první odpoledne), další už o něco méně. Během té spousty let jsem sem tam vyřešila některou úložku, ale už nikdy jsem se do hraní nepustila s takovou vervou, jako kdysi dávno s matějčíkem. Až do tohoto víkendu.

15. 04. 2007, 20:04
Komentářů: 1

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |