Chemický kyborg aneb sláva moderním šamanům

Když jsem se dneska vrátila z výstavy zvířectva a následného velkého nákupu v čakovickém obludáriu (jedno z mála míst, kde se ještě dají sehnat slušné mořské ryby, které nejsou z Číny), tušila jsem, že přemíra zvukových a jiných zážitků mi nejspíš brzy vynese parádní bolest hlavy. Taky že ano... naštěstí do ale dopadlo mnohem lépe než obvykle. Sláva internetu a moderní chemii!

23. 11. 2008, 00:23
Komentářů: 12

Návrat ke kořenům

Jsem dítě z vesnice. Sice si to už zas tak moc nepamatuju (od začátku základky jdu z paneláku do paneláku), ale minulost se občas něčím připomene. Fakt mi voní hnůj. Když vidím krůtu za plotem, mé pocity se zas tak moc neliší od civění na tygra v ZOO. A když jdu po louce, dávám pozor, abych nešlápla do kravince, i když jsem uprostřed Prahy (aspoň si pak většinou všimnu psinců).

22. 11. 2008, 23:23
Komentářů: 1

Veselá úložka ze Dne firem na MFF

Dnes se na matfyzu konal Den firem. SUSE tam jako obvykle mělo stánek a mimo toho, že jsme nabízeli práci, dělali reklamu naší hackovací soutěži Po drátě a rozdávali korálky domorodcům, uspořádali jsme taky soutěž v řešení úložek o susí trička, plecháčky a jednoho obřího Tuxe. Měli jsme tam například roztomilý strace, jednu značně podezřelou transformaci, něco shellových podlostí... a zejména fůru rozbitého céčkového kódu.

20. 11. 2008, 15:14
Komentářů: 8

Uf, uf, uf :-)

Omlouvám se za zbytečně oživší RSS a rozbité e-mailové thready, snad už je to naposledy. Podlehla jsem módě a nátlaku a pořídila svému blogovátku pěkné URL, takže se update bohužel neobešel bez lehkého rozsypání. Zachovány zůstaly jen URL od článků, u kterých si myslím, že na ně někdy někdo odkazoval, udržovat .htaccess dlouhý jak Lovosice celkem zbytečně se mi nechce. Pokud byste narazili na nějaké problémy, ať už s odkazy, nebo s blogovátkem, dejte mi prosím vědět.

10. 11. 2008, 01:15
Komentářů: 2

Tmou X aneb Deštěm

Příště, až se zas budu tvářit, že se chystám na Tmou, sežeňte prosím někdo svěrací kazajku. Ano, dobře si vzpomínáte, už před dvěma lety po Tmou 8 jsem se zaříkala, že už mě tam nikdo neuvidí. To jsem ale netušila, že k tomu, abych tam nešla, nestačí prostě se nepřihlásit. Takže jsem se na poslední chvíli nechala přemluvit, zlákala ještě chudáka matějčíka a užívali jsme si letošní pomstu svatého Petra coby náhradníci v jednom ze spřátelených týmů, jehož jméno neumím vyslovit a vlastně si ho ani pořádně nepamatuju.

09. 11. 2008, 21:39
Komentářů: 9

Mrk na drát

Půl roku je zas v tahu a jak jsme s ostatními organizátory slíbili, chystáme další pokračování naší veselé hackovací soutěže. Začne 28. 11. a bude trvat necelý týden. Jak samotný systém hry, tak obtížnost by měla být dost podobná jako v minulých ročnících. Připravili jsme ale i pár novinek. Například jsme konečně soutěži pořídili jméno, nyní je to soutěž Po drátě.

06. 11. 2008, 21:51
Komentářů: 3

Ohlédnutí za druhákem

Dnes je sice středa, ale přesto nám začal nový semestr. Některá cvičení k povinným předmětům jsou narvaná, další zejí prázdnotou. Všichni otravují s povinnou účastí (vlastně mám asi právo na jiné podmínky, ale chodit na cvičení je stejně zdravé, tak to nebudu řešit). Souboje se SISem jsou líté a nemilosrdné (dneska došlo i na bugreport, z okamžité odezvy jsem byla nadšená). Jak bude vypadat letošní rok, zřejmě přecpaný ročníkovým projektem a bakalářkou, ještě nevím. Ale můžu aspoň vyprávět o tom minulém...

01. 10. 2008, 22:43
Komentářů: 22

Pomocná škola a Krtčí norou 2008

Tentokrát jsme přípravu na šifrovačku naprosto odflákli: Veškeré vybavení tvořily tři termosky s čajem, nějaká ta obligátní pravítka, kružítka a podobné hračky, dvě buzoly, něco map, jeden notebook... ovšem na startu jsme s sebou neměli ani instrukce od organizátorů.

30. 09. 2008, 19:13
Komentářů: 0

Není nad opravdovou zeď

Za pár dnů to budou čtyři roky, co pracuju pro SUSE. Během těch let se změnilo mimo atmosféry asi tak úplně všechno: přestěhovali jsme se, je nás minimálně dvakrát tolik a v neposlední řadě konečně nejsme pro komunitu tajemní jak hrad v Karpatech. Samozřejmě, ne všechny novinky jsou radostné...

26. 09. 2008, 00:04
Komentářů: 8

Miluju ext3 hackery!

Svět je plný lidí vychvalujících různé filesystémy, kterým nějak pořád nemůžu přijít na chuť. Z některých mám dokonce přímo hrůzu. Dejme tomu takový reiser3: když ho trochu rozbijete (a nebo se rozbije sám) a pustíte fsck, dozvíte se často jen to, že máte zaplatit Hansovi, a on to spraví. Což bude následujících patnáct let bohužel značně komplikované. A když ho rozbijete hodně? Inu nevím, ale předpokládám, že máte smůlu. Naštěstí je tady stále s námi také jistá roky osvědčená kvalita...

11. 09. 2008, 21:00
Komentářů: 14

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |