Konečně prázdniny! Bohužel jen do zítřka...

Kdyby byl život spravedlivý, psala byl by následující zápisek o tom, že jsem minulý týden strávila hackováním, a že to bylo hrozně prima. Jenže on život je pes, a tak zatímco většinu prvního HackWeeku jsem musela oželet kvůli své obětavosti (zrovna jsem dělala náhradního admina), ten druhý jsem z větší části strávila učením. (Má vysněná imapová utilitka je tak stále ve stavu, kdy sice funguje, ale místo parseru obsahuje křišťálovou kouli - mně to chodí, dokonce si to kupodivu umí povídat i s imapem od gmailu, ale ostatním bych to používat neradila.)

18. 02. 2008, 21:44
Komentářů: 1

Sbohem a šáteček, analýzo! :-)

Můj milý deníčku, tak jsem opravdová matfyzačka. Kdybych nebyla, na katedře matematické analýzy by to určitě dříve nebo později odhalili, ale nestalo se. Poslední analýza za mnou!

13. 02. 2008, 20:39
Komentářů: 11

Status report ;-)

Toto není příspěvek v blogu. (Znáte to s tím holičem, že? Ale vážně: Opravdu to není příspěvek v blogu, jen výmluva, proč už dlouho žádný nebyl a nejmíň do konce zkouškového asi ani nebude. Cílem této výmluvy je jen předejít dalším otázkám.)

04. 02. 2008, 00:44
Komentářů: 12

Japonská posedlost, etapa 4 - jídlo

Na začátku mého průběžného pobláznění rozličnými aspekty japonské kultury bylo nejspíš go, hra, kterou jsem potkala, když mi bylo třináct, a pár let pak nedělala v podstatě nic jiného. V těsném závěsu následovala japonština, jazyk, který se mi dodnes moc líbí. Učila jsem se na základce pod lavicí z prastaré, v knihovně pracně ulovené a zkopírované učebnice od Krouského (od té doby naštěstí vyšla znovu), leč bohužel jsem se nikdy nedobrala podstatněji dál než za hiraganu a věty typu "mák je červený" - Bašó v originále tak zůstal snem na důchod. Někde tam spolu s voláním tichého havrana jsem zaslechla také zen. Bohužel zůstalo spíš jen u hromady knížek, tlesknutí jedné ruky tak zní stále jen kdesi opodál.

15. 11. 2007, 22:26
Komentářů: 31

Učím se pěkný funkcionální... no, vlastně jenom jazyk :-)

Když se mi porpvé zalíbil Haskell a jala jsem se opatrně zabrousit do větších hlubin než nabízel předmět Neprocedurální programování, který mě k němu zavedl, monádám jsem se raději opatrně vyhnula, protože neproniknutelné texty o teorii kategorií a obskurní operátory na mě působily poněkud strašidelně. Tam, kde to jinak nešlo (totiž u IO) jsem se tu omáčku okolo naučila používat, myslela si cosi o kostrbatých pokusech nadefinovat si pořadí operací jak v céčku a radši si s tím moc nelámala hlavu.

08. 11. 2007, 18:59
Komentářů: 29

Pomocná škola a Krtčí norou 2007

Na tuto šifrovačku jsem původně vyrazila hlavně proto, abychom letos absolvovali alespoň jednu hru v Brně a užili si tak našeho týmového Brňáka Slávka, když už to vypadá, že nás Tmou nijak neláká. Dávat do kupy tým tak těsně po Noci tapürů nakonec nebylo nijak obtížné, naopak: Do plného počtu se jej podařilo doplnit dávno před akcí. Oproti běžnému počtu jsme získali jednoho organizátora KSP navrch, což možná vysvětluje, proč jsme se po cestě neustále předháněli s Haluzí. A přestože se to zdálo být naprosto nepravděpodobné, nakonec jsme došli Výzvu do cíle a pět minut před koncem odevzdali správné heslo. Uf!

13. 10. 2007, 18:08
Komentářů: 6

Tarapür a Noc tapürů 2007

Účast týmu Tarapür byla zajímavým experimentem: zbrusu nová hra, nevyzkoušená sestava, počet lidí v týmu podmíru a nádavkem kočárek s dvěma malými holčičkami, který nás doprovázel až na osmé stanoviště, tedy polovinu trasy. Sice nemůžu říct s čistým svědomím, že to bylo vždy zásluhou hry samotné (někdy možná spíš navzdory hře), ale i tak jsme si to nádherně užili. Pokud jde o šifry, mé předchozí obavy se potvrdily měrou vrchovatou, ale potkali jsme i nejeden pěkný exemplář.

01. 10. 2007, 10:00
Komentářů: 2

Lizard Stone

Už jste někdy viděli les plný linuxových hackerů? Víte, že Andreas Jaeger má za ženu tuleně? Znáte tržní cenu jedné bedly? A máte tušení, jakou melodii má Lizard Stone?

29. 09. 2007, 00:11
Komentářů: 2

Na sever a zase zpátky

Normální lidi se dopravují z Prahy za polární kruh letadlem. U železničních maniaků, kteří navíc málem do poslední chvíle nevědí, kdy budou moct odjet na dovolenou, je tomu ovšem jinak a cesta vlakem má navíc nejen pro ně spoustu výhod: jednak, z Norska se toho uvidí mnohem víc (a pohled na skandinávskou krajinu z okna vlaku je úžasný), jednak se ScanRail průkazkou se dá cestovat velmi flexibilně, a nakonec se na tom i maličko ušetří.

26. 09. 2007, 09:31
Komentářů: 12

Uf! Teď už jen dvakrát ziterovat

Hurá! V pátek se mi povedlo udělat poslední zkoušku, a tak si teď můžu užít celý týden prázdnin (samozřejmě v práci, jak jinak).

23. 09. 2007, 16:44
Komentářů: 17

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |