MoonCup aneb jak přežít "své dny"

Za normálních okolností píšu příspěvky, které zřejmě zajímají nemálo čtenářů z řad pánů, s dámami to ale bude slabší... Bubli, Hanička, Johanka... zapomněla jsem na někoho? :-) Tak dneska to bude naopak, tento článeček můžete, chlapi, směle přeskočit. Bude v něm řeč o hardware poněkud neobvyklém.

10. 01. 2007, 21:43
Komentářů: 66

Největší žrouti linek: P2P, spam... a RSS :-)

Mám pocit, že některé druhy programů by se měly zakázat zákonem a jejich autoři pověsit za nohy na klandr. Patří mezi ně třeba RSS čtečky, umožňující stahovat uživateli feed automaticky jednou za pět minut, aniž se předtím obtěžovaly aspoň zeptat, jestli je něco nového. Grrr!

29. 12. 2006, 00:25
Komentářů: 22

Hey! That´s My Fish!

K tomu, že mám ráda deskové hry, jsem dospívala pomalu. Běžné kratochvíle jako šachy, dáma nebo mlýn se mi zdály být nepříliš kvalitní společenskou zábavou pro dlouhá deštivá odpoledne, hry typu člobrdo jsem považovala rovnou za trest boží. Přesto jsem ale matně tušila, že existují i hry, které by se mi mohly líbit...

28. 12. 2006, 23:59
Komentářů: 9

Mikuláš ztratil plášť...

Nedávno jsem se od kolegy v SUSE dozvěděla, že zatímco normální děti navštěvuje Mikuláš a straší je čert, linuxové děti navštěvuje Mikuláš alias BLEK a straší je porucha osobnosti. Nevěřte tomu a podívejte se, jaký Mikuláš chodí za malými linuxovými hackery.

11. 12. 2006, 00:17
Komentářů: 13

If it was so, it might be; and it were so, it would be; but as it isn't, it ain't. That's logic.

Je to zvláštní: Když by bylo o čem psát blog, mám tolik práce, že na to není kdy. A kdybych té práce měla málo, zas by nebylo o čem psát - to se ale moc často nestává. Spousta z následujích historek by se za jiných okolností stala o něco podrobnějším a patřičně veselejším samostatným zápiskem, ale není dáno. Kdyby nebyl pátek večer a já nepropadla lenosti konce týdne, nevzmohla bych se ani na tento text. (Mimochodem, jeho nadpis je citát od Lewise Carolla, od kterého pochází i podtitulek tohoto weblogu - taky máte tak rádi jeho hádanky a hříčky?)

03. 12. 2006, 15:31
Komentářů: 10

Balíčky pro všechny distribuce snadno a rychle aneb vyzkoušejte openSUSE Build Service

Když Novell oznámil otevření vývoje SUSE Linuxu, komunita zajásala a oblíbenost nového openSUSE se rychla začala šplhat do závratných výšin, kde si dosud hovělo pouze poněkud opuštěné Ubuntu. Pro většinu uživatel openSUSE jeho otevřenost znamená jen to, že mohou osobně otestovat všechny alpha i beta verze a hlásit na ně chyby: to je velmi příjemné jak pro ně, tak pro SUSE - je daleko jednodušší opravit chybu včas než posléze vyrábět opravy pro vydané produkty. Možností, jak se zapojit do vývoje openSUSE je však víc. Tento projekt má pro někoho možná překvapivě co nabídnout i uživatelům jiných distribucí.

11. 11. 2006, 11:24
Komentářů: 12

Můj milý deníčku...

Disclaimer: Tento zápisek má nulovou informační hodnotu a poskytne vám služby toliko medvědí.

10. 11. 2006, 09:18
Komentářů: 6

Zprávy z Říše

Přestože už pracuju v SUSE víc než dva roky, za celou dobu jsem skoro nevytáhla paty z Prahy. Jsme sice firma nadnárodní, po celém světě rozlezlá, ale balíkářům je nejlíp v teplé kanceláři a navazovat kontakty třetího druhu k životu nepotřebují. Nakonec ale došlo i na mě, tento zápisek ťukám z postele jednoho hotelu v Norimberku.

09. 11. 2006, 09:42
Komentářů: 4

I s tímhle plebs blues...

"Doporučuji vám dávat pozor, protože ti, co tuto školu dokončí, se tím potom budou živit, a ti, co ji neudělají, se tím budou živit hned," dozvědí se matfyzáci na první přednášce z céčka. Pohříchu jde o tvrzení celkem pravdivé, ale zatímco z úspěšně dokončivších matfyzáků obvykle bývají programátoři pracující na záslužných dílech, ze zbloudilých matfyzáckých duších se zpravidla rekrutují "lepiči." Tedy opičky lepící k sobě třídy v Javě, ASP.NETu a podobných obludnostech, kteří umějí programovat asi tak, jako já počítat integrály.

07. 11. 2006, 00:36
Komentářů: 10

Pomocná škola a Tmou 2006

Letošní výprava na Tmou byla lehce dobrodružná ještě dřív, než začala (a to ještě vynechávám veselé historky z kvalifikace...). Nejprve nám onemocněl Martin, a tak jsme z něj s těžkým srdcem museli udělat osamělého člena týmu s teplou postelí a rychlým připojením - vypadalo to jako z nouze ctnost, ale nakonec se ukázalo, že rozdělit tým ještě před startem může být leckdy celkem užitečné. Jen je třeba ještě zapracovat na detailech...

06. 11. 2006, 09:55
Komentářů: 2

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |