Ženy do IT? Račte, ale rozhlédněte se před vstupem do vozovky :-)

Webové stránky ZkusIT.cz sleduji se zájmem už nějaký čas, přesněji řečeno od chvíle, kdy jsem se o nich dozvěděla od Bubli. Toho, že mezi IT odborníky není právě mnoho děvčat si v SUSE jaksi nejde nevšimnout a navzdory několika málo výhodám, které to čtyřem susačkám-vývojářkám přináší (např. absence front před sociálním zařízením), je to škoda. Když už pro nic jiného, tak kdyby nás bylo víc, nekoukali by se na nás ostatní počítačníci jako na exoty (tohle v SUSE naštěstí nehrozí, v open source komunitě už je to slabší).

12. 09. 2007, 18:19
Komentářů: 53

Lesk a bída šifrovacích her

Poprvé od jara zase vážněji uvažuji o tom, vyrazit na nějakou šifrovačku. Protože jsem kůže líná, nepříliš ochotná motat se v noci po cizím městě, pošilhávám po zbrusu nové pražské hře Noc tapürů. Fakt, že jde o první ročník propagovaný způsobem nepříliš dalekým od rozesílání spamu sice není právě povzbudivý, ale samo o sobě to nemusí pořád ještě nic znamenat. Odhodlala jsem se ke smělému plánu a namísto abych vyzvala svůj tradiční tým, s kterým se snad sejdeme nejpozději na Bedně, chystám se spáchat jistou zběsilost, moc se na ni těším a doufám, že to vyjde.

31. 08. 2007, 20:47
Komentářů: 6

Když se daří, tak se daří (zatím naštěstí ostatním)

Někdy to bývá tak, že se chce člověk věnovat vážné práci, ale velký Tučňák ho za žádnou cenu nechce nechat. Něco podobného se mi stalo včera, když jsem se konečně dostala k tomu, abych se prohrabala hromádkou čerstvých (a občas už poněkud zahnívajících) bugů a začala je buď spravovat, nebo se tvářit, že s nimi nemám nic společného. Milí brouci se ovšem rozhodli, že budou soutežit o titul nejhloupější chyby...

29. 08. 2007, 10:35
Komentářů: 16

Na sever

V nejbližší době o mně neuslyšíte, ale když dá Tučňák, za dva týdny se vrátím a budu vyprávět o železničně-pěším výletě po Norsku. Už plán na první den mě naplňuje nadšením, svézt se naráz EuroNightem a rychlovlakem X2000 je pěkné lákadlo... i když nejvíc se asi těším na železnici z Narviku. Těším se a prozpěvuju si s Radůzou...

29. 07. 2007, 13:39
Komentářů: 3

Používáme svobodný software. Umíme si vážit svobody?

Na gymplu nás učil jazyky jeden pan profesor navrátivší se z emigrace, jehož úžasným zvykem bylo neustále omílat čecháčkovství, kocourkovy či absurdistány (pohříchu většinou česky, takže z výuky toho většinou moc nezbylo). Kromě toho to byl taky vůl jak anděl, takže jsem veškeré jeho názory brala se značnou rezervou. Ale asi na těch jeho řečech občas přece jenom něco muselo být... předvedu to na příkladu lidí vesměs považovaných za v průměru poměrně rozumné, totiž na open source komunitě. Jeden případ u nás, jeden případ venku - a nezbude než doufat, že ten příklad z našich luhů a hájů je patologický i na místní poměry.

19. 07. 2007, 22:31
Komentářů: 24

Lunapark pro geeky

V Liberci máme už nějaký čas zábavní centrum Babylon - dům jako hrad, již na první pohled vypadající lehce hrůzostrašně. Nachází se v něm akvapark, lunapark a spoustu dalších nejrůznějších zabijáků volného času pro všechny věkové skupiny. Bohužel to tam podle toho taky vypadá - jezdit na tobogánu by mohla být ohromná zábava, kdyby se na něj běžně nestály dlouhé fronty. Kupodivu ale poskytuje i místo, kde nejspíš příliš plno nebývá. A matfyzák obecný se tam rozhodně nebude nudit.

17. 07. 2007, 19:47
Komentářů: 3

Trocha bloggerské politiky

Když někdo píše o blogování, tak jako já teď, je to takový "metablog." A nebo filozofické plky - obvykle se tomu vyhýbám, ale někdy není zbytí. Pokud vás nezajímají, přeskočte jej. Ale pak se případně neptejte, kam mizí vaše komentáře...

03. 07. 2007, 22:44
Komentářů: 24

Dance Dance Revolution

Představte si dva zavalité programátory, jak přešlapují ve svižném tempu z jedné nohy na druhou, sem tam poskočí, dupou jak ježci a důkladně se potí. To celé se odehrává v rytmu příšerné diskofilní hudby a ve svitu displeje, na kterém rychle poskakují šipky mířících do všech stran. Co to proboha vyvádějí? Inu, propadli bláznivé počítačové hře, k tomu programátoři inklinují běžně. Jmenuje se Dance Dance Revolution.

01. 07. 2007, 20:14
Komentářů: 9

Svátek hackerů

Už jste někdy dobrovolně nocovali v práci? Už vás někdo platil za to, že si děláte, co chcete? Už jste někdy měli v práci problém se pro neustálý přísun nejrůznější zábavy věnovat programování? Ne a chtěli byste? Letos už máte asi smůlu, ale možná to vyjde zase za rok. Takhle nějak to teď totiž vypadá v české SUSE. A vlastně ve všech vývojářských centrech Novellu.

25. 06. 2007, 23:55
Komentářů: 31

Menstruační kalíšek podruhé - často kladené otázky

Toto je další výprava do oblasti dámské intimní hygieny. Pánům doporučuju, aby tento článek nechali plavat, a místo toho si přečetli třebas článek o pitvání notebooku.

10. 06. 2007, 21:40
Komentářů: 70

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |