Lizard Stone

Už jste někdy viděli les plný linuxových hackerů? Víte, že Andreas Jaeger má za ženu tuleně? Znáte tržní cenu jedné bedly? A máte tušení, jakou melodii má Lizard Stone?

Jednou z nejvýznamnějších akcí, které se u nás v SUSE konávají, je SUSE Labs Conference, na kterou se sjíždějí slavní (nejen) kerneloví hackeři ve službách chameleóna z celého světa. Neméně zajímavé věci se ale mohou dít i poté, co ona sláva skončí. Letos tomu nebylo jinak.

V pátek odpoledne se v kempu v Rejštejně sjelo několikero autobusů plných účastníků konference a dalších susáků z Prahy i z Norimberku. Zabydleli se v chatičkách, nehorázně přejedli u večeře... pak se ale ukázalo, že když byli v dotazníku před akcí tázáni, jsou-li mágové, bardi, válečníci nebo alchymisté, nebyla to jen tak. Další den je totiž čekala cesta za dobrodružstvím.

Během večera sbírali první zkušenosti. Válečníci se učili hrozivě šklebit, mágové proměňovat své kolegy v žáby, bardi probouzet draky a přivolávat krysy, alchymisté vařit lektvary krásy a vyvolávat z krys panický strach.

Některé znalosti se jim na cestě hodily víc, jiné méně, většina vůbec, ale tak život chodí. Znalostí se navíc člověk nenají - nezbylo tedy, než rovnou ze snídaně vyrazit rýžovat zlato, a potom na dalekou cestu... věděli, že hledají tajemný Lizard Stone a věřili, že za něj dostanou spoustu peněz. Potkávali spoustu podivných postav: nádherného, ale depresivního draka, totálně zmatenou věštkyni, bábu kořenářku čirou náhodou vypadající úplně jako Kyosuke, strážce kapličky zapleteného do jakési tajné společnosti, žebráka - veterána z bitvy od Smokefields... a ti nejlepší časem zjistili, že všechno je trochu jinak. Podivuhodná pozorování hvězd, tajemní firebeatles, prohlídka hradu Kaxus se spoustou zajímavých exponátů, řešení zapeklitých úkolů pro peníze (v tom jsou nakonec dobří i ve skutečném světě), bitva s šíleným mágem... a vítězný tým (asi není náhoda, že se skládal z největších vývojářských šéfů, nikdo další neměl vůli ujít celkem asi třicet kilometrů) měl tu čest zjistit, že Lizard Stone sice nejspíš neprodá, ale zato jej může použít k otevření brány do jiného světa. Slavnostní obřad, vítězství, oslava, žranice. Tečka.

A jak to celé vypadalo? Obyvatelé Rejštejna: "Proč tady pobíhá tolik anglicky mluvících bláznů s cedulkami?" Jiní obyvatelé: "My tady čekáme na ten ohňostroj..." Návštěvníci hradu Kašperk, který byl předčasně zavřen: Pích, pích, prásk! (mnozí se zapojili do hry, při které se dva hráči se zavázanýma očima snaží propíchnout balónek) Stopař: "A co to vlastně děláte? Teambuilding? Co jste za firmu? Cože, SUSE? To abych si radši vystoupil, já jsem z Microsoftu :-)" Bandita na železném koni: "Pořád nikdo nešel. Už jsem odjížděl, ale najednou jsem slyšel hlasy. Poslouchal jsem, jestli mluví anglicky, a pak jsem na ně vyrazil." (kupodivu ale vítězný tým nakonec okradl banditu) NPC na závěrečné schůzce: "Jééééé!" (obdiv při pohledu na Lizard Stone v ultrafialovém světle firebeatla zjevivším tajemnou melodii) Lukáš (jeden z mála "normálních" členů vítězného týmu): "Když jsem je ráno, než jsme vyrazili, slyšel, jak říkají "let us have a meeting," chtěl jsem se na to vykašlat."

A jak je to s otázkami ze začátku? Andreas Jaeger našel tuleně, když pátral ovčákovi po ztracených ovečkách. Ovčák se mu sice vysmál, že nepozná tuleně od ovce, ale Andreas se nedal. Vzal jej do náruče, vydával za manželku, mátl jím nejrůznější herní postavy - a nakonec jej možná právě tuleň přivedl k vítězství. Pokud to ovšem nebyl spíš Vojta Pavlík, který se coby postava nájemného hráče přidával k nejrůznějším týmům (placen byl od hodiny) a závěr hry absolvoval s týmem vítězů. Bedlu dostala věštkyně od hráčů, stejně jako hromadu jiných hub (ti zkušenější jí nosili lysohlávky, snad chtěli zlepšit její věštecké schopnosti). Najatý nájemný hráč ji pak dokázal zpeněžit za čtyři lizard coins (za jednu se dal pořídit oběd, takže to byl docela majlant). A melodie, kterou vydal Lizard Stone, zněla poněkud falešně. Ale on se málokdo dokáže stát dobrým bardem za jediný večer...

A že to nedává smysl? Inu, těm, kdo tam nebyli, nejspíš ani nemůže. Ale nesmutněte: Andreas napsal o hodně méně zmatený blog, a dokonce i s fotkami :-)

A abych nezapomněla. Samozřejmě se mi povedlo je (skoro) všechny svázat :-D

UPDATE: Žabák zveřejnil krásné fotky.

:-) Anonym (30. 9. 2007 - 19:23) Sbalit(1)
Hmmm, Rejstejn, Kasperk.... Byli jste taky v Susici ? Tam jsem se narodil a porad jeste tam v okoli tak 2x do mesice pobyvam.
andreasova manzelka Zabza (24. 9. 2007 - 22:44) Sbalit(1)
Ze je ten tulen Andreasova manzelka jsem se dozvedela az tady ;). Me puvodne vnutili tulene jako darek, ale kdyz zjistili, ze z toho pro ne nic nekapne, tak mi ho zas sebrali :(. Zmatli me tim dokonale.

Ale jinak fakt hezky zapisek z akce. Jestli to dava smysl? Tem, co tam nebyli asi ne, ale atmosferu jsi vystihla nadherne :)))