Tmou X aneb Deštěm

Příště, až se zas budu tvářit, že se chystám na Tmou, sežeňte prosím někdo svěrací kazajku. Ano, dobře si vzpomínáte, už před dvěma lety po Tmou 8 jsem se zaříkala, že už mě tam nikdo neuvidí. To jsem ale netušila, že k tomu, abych tam nešla, nestačí prostě se nepřihlásit. Takže jsem se na poslední chvíli nechala přemluvit, zlákala ještě chudáka matějčíka a užívali jsme si letošní pomstu svatého Petra coby náhradníci v jednom ze spřátelených týmů, jehož jméno neumím vyslovit a vlastně si ho ani pořádně nepamatuju.

Nechali jsme se zlákat s tím, že jdeme jenom proto, že máme v plánu to dojít. Místy se dokonce zdálo, že se nám to i může podařit. Hra mě letos překvapila spoustou opravdu pěkných šifer (když jsem byla na Tmou posledně, ocenila jsem snad možná jednu), ale sedět n hodin v dešti je mnohem horší než dělat totéž v mínus deseti a orgové si neodpustili ani svou nutnou "zážitkovost" - tedy ty věci, co jenom zbytečně zabírají čas a odvádějí od luštění. Což jim asi nelze zazlívat, prostě to jen fakt zjevně není hra pro mě.

Nevím, nevím, Kdybych někdy vyráběla šifrovačku s cílem potěšit své účastníky, asi by mě nenapadlo strčit do hry zcela triviální šifru, jejímž jediným účelem je prohnat účastníky tunýlkem. O šifrách, které jsou triviální a pracné ani nemluvě - ta sypací krabička u kostela byla fakt pomsta. Hořce jsem litovala, že jsem poprvé neměla s sebou na šifrovačce notebook - hodívá se přesně na ty druh šifer, které mám tak nerada, a tady by nám jistě ušetřil nejmíň hodinu. Ani bych to nemusela programovat, asi by úplně stačilo něco jako Inkscape. Jednoduché šifry se přece nedají dělat těžkými tím, že je otrava je vyluštit nebo tím, že se musejí hledat po lese (ještě, že si to orgové s dvanáctkou rozmysleli, ale hloupé to podle mého názoru stejně bylo tak jako tak).

Trojka byla taky kapitola sama pro sebe. Zatímco matějčík počítal zadky na kostele a další členové týmu diskutovali o tom, jestli strejda Google je nebo není přítel na telefonu, Xof se namísto kopání do zadku rozhodl najít mřížku jen tak podle textu a podařilo se mu to rychleji než ostatním najít všechny kusy šifry v terénu - ještě že tak. Soudíc podle toho, že Pralinky tuhle šifru nedaly, asi by to bylo ještě na dlouho. A takový start... místo klidu na luštění neustále sledovat, co se kde děje, nadávat, že orgové neustále chrlí nápovědy, což demotivuje, ať je člověk slyší (protože už na to dávno přišel) nebo neslyší (zvuk byl opravdu děsný a pocit, že ostatní týmy možná dostaly zrovna to, co nevíme, nepotěší)... ještě že se nám povedlo vypadnou relativně brzy, zhruba jako desátí...

Oproti tomu, některé šifry byly fakt pěkné. Třeba pětka byla fakt úžasná. Šestka nebo dvojka taky. I desítka se mi moc líbila (normálně se s Martinem v týmu mapovkám radši spíš vyhnu, ale spřátelený tým nás "najal" zejména na mapové šifry coby svou slabinu, takže jsem byla opravdu ráda, že když už jsem ji musela luštit, vyšlo to moc pěkně).

Nejlepší zážitek byl nakonec v cíli naší cesty, což bylo v matějčíkově a mém případě po nějaké té hodince nad třináctkou na brněnském nádraží. Udělali jsme kšeft tamním Vietnamcům
- "prosila bych kalhoty"
- "jaké?"
- "suché"
a kdyby s námi v kupé neseděly (běhaly, skákaly, zkoumaly záchrannou brzdu, zamykaly, rozsvěcely, šoupaly dveřmi, házely jedna druhou na matějčíka) dvě mrňavé čůzy, spali bychom šťastně až do Prahy.

Nedej Tučňák, aby mi tohle dobrodružství vyneslo angínu. Spát, spááát, spáááááát... zíííív. A snít o pěkných šifrovačkách od Krtků nebo od Bednářů.

Re: Tmou X aneb Deštěm nijel (9. 11. 2008 - 22:16) Sbalit(4)
Vymyslet správné pořadí mřížek byl fakt děs, a to jsme si těch velikostí puntíků hned na začátku všimli, akorát na to pak po nalezení všech tabulek zapomněli :-).
Re: Tmou X aneb Deštěm anicka (14. 11. 2008 - 9:45) Sbalit(3)
> Vymyslet správné pořadí mřížek byl fakt děs, a to jsme si těch
> velikostí puntíků hned na začátku všimli, akorát na to pak po nalezení
> všech tabulek zapomněli :-).

S kterým týmem jsi byl vlastně na Tmě Ty? A jak se Vám dařilo?

Re: Tmou X aneb Deštěm nijel (14. 11. 2008 - 10:07) Sbalit(1)
> S kterým týmem jsi byl vlastně na Tmě Ty? A jak se Vám dařilo?

No s naším tradičním týmem "my". Prošli jsme jenom městskou část, takže
jsme se vyhnuli promáčenému a zabahněnému oblečení :-).
vLyVkEWFewtwIFcN phkftyglvjg (18. 9. 2009 - 13:10) Sbalit(1)
WpRMae <a href="http://uumpnhxelpmw.com/">uumpnhxelpmw</a>, [url=http://nxkrjbmkhjzm.com/]nxkrjbmkhjzm[/url], [link=http://vqibmbednada.com/]vqibmbednada[/link], http://rwtoyjuixryo.com/
Re: Tmou X aneb Deštěm matejcik (10. 11. 2008 - 0:49) Sbalit(2)
to jsme odcházeli jako desátí? já měl pocit, že daleko později...
Re: Tmou X aneb Deštěm anicka (10. 11. 2008 - 9:00) Sbalit(1)
> to jsme odcházeli jako desátí? já měl pocit, že daleko později...

Trochu později možná ano, nějak výrazně myslím spíš ne. Ale opravdu jen
odhaduji, těch týmů pod námi myslím o moc víc neproběhlo.

Re: Tmou X aneb Deštěm Tykadlo Kodyn (10. 11. 2008 - 16:18) Sbalit(2)
Ahoj!

Po přečtení prvních řádků jsem si říkal, že je to až moc kritické a snad i nezasloužené, ale když jsem dočetl kam až ste se dostali, tak jsem se tomu celému spíš musel smát...
Je teda pravda, že luštit 13tku za toho deště byl pěkný hnus, ale zase musím říct, ještěže bylo takové "rádoby" teplo, jaké bylo... být větší zima, tak budu mluvit ještě úplně jinak.
Aničko a když Ti to tak pěkně šlo, tak by byla škoda, se na další TMOU nepodívat, ne?

Kodyn
Re: Tmou X aneb Deštěm anicka (10. 11. 2008 - 16:27) Sbalit(1)
> když jsem dočetl kam až ste se dostali, tak jsem se tomu celému spíš
> musel smát...

Jojo, tak to jsi to přečetl přesně tak, jak to cítím, pro mě to byla
taková tragikomedie :-) Víš Ty co, já Tmě nechci křivdit, orgové odvedli
dobrou práci, jen to, co od té hry chtějí prostě není to, co od
šifrovačky chci já. Tohle byla moje třetí a pokaždé jsem tenhle pocit
měla.

> Je teda pravda, že luštit 13tku za toho deště byl pěkný hnus, ale zase
> musím říct, ještěže bylo takové "rádoby" teplo, jaké bylo... být větší
> zima, tak budu mluvit ještě úplně jinak.

Obdivuju Vás, že jste to dali. Když jsme se rozcházeli, už jsme sice
měli první osmistěn... ale já osobně taky pocit, že na místě zmrznu. :-)

> Aničko a když Ti to tak pěkně šlo, tak by byla škoda, se na další TMOU
> nepodívat, ne?

Ani ne. I kdybychom dopříště vymysleli, jak vyzrát na nepřízeň počasí, i
kdyby vzdálenosti mezi stanovišti byly rozumné (letos to šlo), pořád si
nemůžu pomoct, ale luštit šifry, které dovede vymyslet každý osel a
vyluštit každá opice, je-li dobře vycvičená (ať už k přehazování
písmenek vidlemi nebo pobíhání po terénu), mně prostě doopravdy bytostně
nebaví. Radši se budeme snažit konečně dojít tu Bednu :-)

vLyVkEWFewtwIFcN phkftyglvjg (18. 9. 2009 - 13:10) Sbalit(1)
WpRMae <a href="http://uumpnhxelpmw.com/">uumpnhxelpmw</a>, [url=http://nxkrjbmkhjzm.com/]nxkrjbmkhjzm[/url], [link=http://vqibmbednada.com/]vqibmbednada[/link], http://rwtoyjuixryo.com/