Odpověď na příspěvek

No, já osobně v okolí hanicka (16. 9. 2007 - 15:42)
No, já osobně v okolí mám pár holek, co se dokonce počítačů nebojí, ale i tak programátorky či cokoliv od IT z nich nikdy nebude, jsou vlastně tři, jedna po střední zdrhla dělat do obchodu, druha šla na pedagogiku a třetí šla sice na informatiku, ale asi jen proto, že ji nenapadlo kam jinam jít a tam šla většina spolužáků (kteří jí ochotně pomohou :)

A ačkoliv jsem byla na IT střední škole, tak přímo z oboru který byl na programování zaměřený vylezlo tak 4-5 lidí z 30 kteří programovat umí, ostatní se za čtyři roky nebyli schopni nic naučit. Ale ti co umí, by uměli i bez školy a teď problém na vysoké nemají. Bohužel výuka alespoň na té střední je pro dívky lehce nepřátelská. Na vysoké škole to už pak vykrystalizuje a jsou tam většinou ty co to přežily, ačkoliv jedna má spolužačka v zimním semestru na jaderce se dvakrát rozbrečela během cvičení, jednou když ji nešel pascal a po druhé když se nemohla přihlásit na unix, mezitím jí cvičící šel heslo změnit na nové.

Co se týče toho dat holce počítač, aby si hrála, proč ne, dala jsem sestře k vánocům krásný imac. Ačkoliv talent na práci s počítačem má, tak tam spíš chatuje a dívá se na filmy :/ To za mých mladých dob nebylo, doma jsme měli didaktik, to bylo něco jiného. Druhá sestra se počítačů spíš bojí, stačí jí dat ikonku někam jinam a už někoho volá, že to je rozbité.

PS: ano, je to lehce zmatené, ale něco jsem chtěla napsat :)
Předmět:
Jméno:
E-mail:
Napište číslem půl milionu + čtvrt tisíce + šest

Text příspěvku: