Odpověď na příspěvek

Moc bych si přál, aby to Martin Mareš (13. 9. 2007 - 9:36)
Moc bych si přál, aby to byly jen předsudky, ale ona je to bohužel krutá realita (pěkných pár šéfů IT, kteří podobným studijním programem prošli, jsem potkal, a absolventů při různých pohovorech jakbysmet). Vedoucí má především mít všeobecný přehled o celém oboru, jenže ten nemůžete získat absolvováním pár předmětů typu "Všeobecný přehled o XYZ", nýbrž jen tím, že porozumíte do hloubky mnoha věcem a z nich si pak obecný obrázek poskládáte.

Pokud se třeba za přehled o programovacích jazycích někdo pokouší vydávat znalost OOP v Javě, dopadá to velice smutně. Typicky tak, že se snaží zakazovat používat ve firmě jiné, třeba funkcionální jazyky, neb jim ani zbla nerozumí. Se sítěmi a šifrováním to bývá velice podobné (není tomu tak dlouho, co jsem jednoho takového šéfa několik hodin přesvědčoval, že používat na přenos spousty souborů TFTP opravdu není dobrý nápad).

Věru nezdá se mi, že by to byly izolované případy. Takže jsem přesvědčen, že daleko lepšího šéfa IT bude dělat matfyzák, který se naučil základy ekonomie, než ekonom, který se naučil "základy informatiky".
Předmět:
Jméno:
E-mail:
Jak se píše L morseovkou (A by bylo .-)?

Text příspěvku: