Odpověď na příspěvek

oproti XP to nie su len anicka (21. 3. 2007 - 15:55)
oproti XP to nie su len kozmeticke zmeny.

To je fakt, DRM, zamerne snizovani kvality multimedii a podobne radosti, to se rozhodne za kosmetickou zmenu povazovat neda :-) Lec kdo chce kam, nechme jej tam dojit :-)


neexsituje pre neho kvalitny softver, ani len napr. e-mail alebo IM klient (nie kopete ani padajuci gaim sa nepocitaju)

Achjo. Kdyz uz nekdo siri protilinuxovy FUD, nemusel by aspon lhat.

Tak namatkou, e-mailove klienty, co povazuju za kvalitni: Evolution, Kontact, Thunderbird, Opera Mail Client, Mutt, Balsa... kazdy ma trochu jine vlastnosti a jine naroky... ale IMHO nektery z nich uspokoji naroky kazdeho uzivatele. Co Tvuj oblibeny klient pro Windows umi a nektery z techto ne?

Pokud jde o IM klienty, nezminil ses o svem oblibenem protokolu... kazdopadne Gaim pouzivam denne a nespadl mi uz nekolik let (tenkrat kdyz padal, mel jeste cislo verze nizsi nez 1). Kdyz si vzpomenu na dobu, kdy jsem jeste pouzivala Windows, a oficialni ICQ klient byl na kolenou kazdou chvili... no nic. Pokud snad Tobe Gaim pada, proc uz to neni v bugzille? :-)

Nevim. Krome toho, ze pro Linux neexistuji rozumne CADy (ktere ale pravdepodobne nepotrebujes), vetsi vyber ucetnich systemu pro nase prostredi (byt honeycalc pro drobne podnikatele a orsoft pro vetsi firmy staci), Photoshop (ale kdo krome profesionalnich grafiku jej doopravdy potrebuje? A i ti ostatni maji na Linuxu vic moznosti nez GIMP.) a hromada games, myslim, ze s vyberem software na tom vubec nejsme spatne. Mame srovnatelne kancelarske nastroje, velmi slusnou nabidku kvalitnich vyvojarskych nastroju, srovnatelny software pro praci s multimedii... tak v cem je vlastne problem? :-)

To, ze linuxovy software neni stejny jako ten wokenni neznamena, ze je mene kvalitni, jen je proste treba stravit odpoledne tim, ze se s nim naucis zachazet, a ne nadavat, ze je jiny a tudiz stoji za houby :-))

A mimochodem, kdyz uzivatel Windows nadava, ze na jeho nove instalaci Linuxu nejaky software pada, je to velmi casto proto, ze si nedal tu praci pochopit jak funguje distribucni balickovaci system, a instaluje nahodne postahovane balicky tak, jak je zvykly u software pro Windows.

Pouzivej system, ktery se Ti libi (kdyz Ti vyhovuji Windows, je to jiste dobry duvod u nich zustat), ale rikat, ze pro Linux neexistuje kvalitni software, to je proste lez, at uz z nevedomosti nebo ze zle vule. :-(
Předmět:
Jméno:
E-mail:
Jaké je hlavní město Madagaskaru?

Text příspěvku: