Odpověď na příspěvek

Vyrobce Mooncupu pusobi jako anicka (27. 8. 2007 - 22:19)
Vyrobce Mooncupu pusobi jako seriozni firma, poharky se vyrabeji v UK. Tedy kdyz bude vyrobce prodavat smejd coby zdravotni pomucku pod honosne znejicim jmenem, neverim, ze na to behem nekolika let namatkova kontrola neprijde a neda mu to pekne sezrat. Krome toho, Mooncup ziskal v poslednich letech nemalo oceneni (podrobnosti na jejich webu) od mnoha pomerne duveryhodnych uskupeni (Ethical Company Organisation, britska Vegetarian Society...), ktera by se myslim nepostavila za ledajaky vyrobek. (A jeste jinak: kdyby to vyrabela ceska firma, porad by ses bala?)

Kazdopadne, nezalezi na obchodnikovi (nakupovat na internetu neni mene bezpecne nez nakupovat v kamennem obchode, aspon pokud jde o kvalitu vyrobku), ale na vyrobci.

O tom, ze v mnoha tamponech neni problem najit dioxiny neprilis svedcici lidskemu zdravi a pravdepodobne pomahajici rakovine, se lze docist napriklad v tom dokumentu od americkeho Kongresu, co na nej odkazuju v clanku. O tom, jak se tam dostavaji, pri ruce zadny zasveceny text nemam, ale umela hnojiva a pesticidy pouzivane pri pestovani bavlny povazuju za vcelku pravdepodobny zdroj. Kdyby se delaly tampony z organicky pestovane bavlny, byla by jejich cena o dost jina. A neni mi znamo, ze by bylo mozne zbytky hnojiv z vysledneho produktu zcela odstranit - navic, i kdyby to nahodou slo, budou to zbytecne naklady, jestlize to nikdo nevyzaduje. (Tim jsme myslim ukazali, ze bezne prodavane tampony velmi pravdepodobne obsahuji zbytky umelych hnojiv a pesticidu - o tom, co jsou takove veci zac uz pisou jini.)

Ale samozrejme, nema cenu si z toho zas tak moc trhat hlavu :-) Stejne to jime (to, co nejspis plati pro bavlnu, plati taky pro psenici. A biopotraviny jsou jednak drahe, jednak vzdycky nejsou lepsi. Zemedelci si obcas mysli, ze staci vzdat se chemie, a pak se snazi prodat produkty napadene skudci, nebezpecnejsi nez kdyby se na to vykaslali... ), oblekame si to (leginy z organicke bavlny stoji vic nez jeden mooncup), dychame to... a dost mozna, ze tampony uz neudelaji tak velky rozdil. Pro me je ten uplne nejvetsi duvod k pouzivani Mooncupu to, ze je to pohodlne, cokoliv dalsiho jsou jen body navic :-)
Předmět:
Jméno:
E-mail:
Jaké je hlavní město Madagaskaru?

Text příspěvku: