Odpověď na příspěvek

kopie a nekopie Martin Hassman (29. 1. 2007 - 9:21)
A chut opravdu stejna? Kdyz bys dostala ochutnat svuj vyrobek a original, fakt je nerozpoznas?

Timhle postupem presnou kopii nevyrobis. Nechas namnozit puvodni bakterky, to je ok, bakterky radostne vyprodukuji svoje latky, ok. Ale nevis, co dalsiho se pri procesu pridavalo, ani jake byly jeho podminky (teplota, doba, pH).

Zkus si to nekdy udelat vickrat za sebou. Z prvni domacky vyrobene Activie si vyrob dalsi varku, z te pak udelej dalsi varku... Tipuji, ze se po par cyklech rychle zacne chut od originalu dost lisit. Ale je mozne, ze v tom prvnim cyklu to jeste nebude moc znat. Na druhou stranu, pokud se ti podari vychytat podminky, muzes mit casem svuj poradne vychytany Anickovsky recept na super Anickovsky jogurt. Pokud se zadari, gratuluji.

Ale je to neco jineho nez kopirovani MP3, protoze kopie se lisi od originalu, spis bych to prirovnal ke klonovani s nejistym vysledkem 8-)

Pokud by nastala situace a lidi si vyrabeli jogurty doma hromadne, IMHO by se zavedlo neco, co dnes mame treba u geneticky modofikovaneho obili (to si musis porad kupovat znova a znova, doma si ho nenamnozis). Bakterky by se trochu upravili tak, aby se jim snizila zivotnost a aby ti doma rychle pochcipali a ty sis musela porad kupovat nove a nove. Ale to uz fantaziruju.

Dobrou chut 8-)
Předmět:
Jméno:
E-mail:
Jaká je pravděpodobnost, že vám na šestistěnné kostce padne trojka?

Text příspěvku: