Odpověď na příspěvek

Když už, tak bych vybral Python Martin Petr (11. 3. 2007 - 1:39)
Ten MJův článek je napsaný opravdu velice hezky, díky za odkaz. Snad mu nebude vadit, když na něj budu odkazovat, až narazím na nějaký z mnoha zbytečných flejmů "V čem začít programovat?"? :o)

Já jsem třeba zrovna případ matfyzáka, který teď září nastoupil na matfyz s tím, že jediný, co kdy naprogramoval bylo pár bastlů v PHP, pár prográmků v Pascalu, a který se ještě šťoural v Céčku s pomocí knihy Pavla Herouta (tu jsem si poctivě prošel dvakrát i se všemi cvičeními... no dobře, bitová pole jsem ani jednou nečetl :o)). Jinak řečeno, šel jsem sem s tím, že jsem ledva věděl, že quicksort je asi třídící algoritmus, který je quick :o))) Neměl jsem rád Pascal, poněvadž každý "odborník" všude psal, že je na nic. Teď po tom, co jsem absolvoval Programování I, jsem za ten Pascal rád. On v podstatě nic neumí - a to je moc dobře. Nejde zas až tak do hloubky, by začátečníka zmátnul, to si nemyslím... podle mě je jenom dobře pochopit, jak doopravdy "funguje" takový lineární seznam nebo fronta bez nějakých natahovacích polí a podobně. Když už by se ale hlasovalo o to, který jazyk vybrat místo Pascalu, asi bych vybral Python. Je čistý, stručný, hezký, nemá žádná zákoutí, kde by se mohla malá, nebohá a nezkušená matfyzácká dušička ztratit a zároveň je poměrně dobře využitelný i v pozdější praxi.

C# se mi jako jazyk pro úvodní kurz programování taky nepozdává. A nejenom mně: jak se mi doneslo z důvěryhodného a vlivného zdroje :o), tak bude vyslána delegace do vyšších míst, aby projevila svůj nesouhlas nad tímto potenciálním kandidátem ;o)
Předmět:
Jméno:
E-mail:
Jaké je hlavní město Madagaskaru?

Text příspěvku: