Odpověď na příspěvek

>Tohle je celkem hloupý anicka (16. 3. 2008 - 19:45)
>Tohle je celkem hloupý argument když vezmeme v potaz, že třeba v Číně se asi moc nehledí na autorská práva, takže bude jen minimum odsouzených lidí za toto, kdežto v USA se porušování autorských práv celkem tvrdě trestá.

Nemam zadne infformace o tom, ze by se za tohle v USA masove zaviralo, Ty ano? Pokud to tak je, tim hur. Zavirat lidi za zkopirovana cedecka (nevim) nebo za jizdu metrem nacerno (coz se dela) je overkill a rozhodne to nesvedci o tom, ze by stat zachazel se svymi obcany slusne.

> Dále si dovedu zrovna v Číně docela hezky představit jak se tam některé spory řeší "oko za oko, zub za zub" v jednotlivých vesnicích.

Moc se mi to nezda (to malo, co na tohle tema vim, svedci spis o opaku), ale i kdyby, na cislech za celou Cinu to moc neda - vetsina lidi zije ve mestech.

> A ani se nedostanou před soud. Nedělám si iluze o tom, že by se něco takového nedělo i v některých částech USA, ale přecejen si myslím, že to procento bude podstatně vyšší, než v USA.

Kazdopadne, kdyz srovnavas USA s dalsimi "rozumnymi" zememi, vyjde ten nepomer jeste mnohem hur nez pri srovnani s Cinou. Tezko rict, proc mnohe staty tehle "zeme svobody" nevahaji zavirat lidi v podstate za nic... mozna proto, ze americkych pravniku je moc na to, aby se uzivili jen na softwarovych patentech :-)
Předmět:
Jméno:
E-mail:
Jaká je pravděpodobnost, že vám na šestistěnné kostce padne trojka?

Text příspěvku: