Odpověď na příspěvek

Re: Vedro, ještě větší vedro a státnice na obzoru Martin Petr (27. 7. 2009 - 12:10)
> Co těmi sítěmi vlastně počítáš? Už ani ne dva týdny, viď? :-(

Řeším to, jak je přinutit spolupracovat s diskrétní kosinovou transformací k rozpoznávání ručně psaného písma. Původně jsem měl v plánu vymyslet rozpoznávání celého textu, ale to se ukázalo jako nad mé síly, tak to přenechám budoucím generacím, kdyby náhodou chtěly na výsledky mé bakalářky nevázat. :) Ani to není tak obtížná věc, jen je s tím hromada práce, když to chce člověk udělat poctivě. Otestovat kombinace různých parametrů a topologií, aby se to rychle a dobře učilo, aby to umělo dobře zobecňovat vstupy, které to při učení nevidělo... Je to docela zajímavé, i když bych si podruhé asi vybral trochu jinou aplikaci sítí (autentizace pomocí hlasu, nějaké aplikace v medicíně...).

> To ví jen Tux sám. ...

Tak to jsme na tom podobně. Já sice skoro celé tři roky mířil na ten KTIML, ale za poslední rok se mi vcelku dost otevřely oči. Teoretická informatika, umělá inteligence, neprocedurální programování, to mě sice děsně zajímá, ale nevím, jestli bych po tom dosavadním šílenství byl schopen ještě vyvinout dostatečně koncentrované intelektuální úsilí. Abych řekl pravdu, u těch struktur jsem si uvědomil, že už tím začínám být i trochu unavený. :(

Taky mám neustálé nutkání si konečně pořádně "zašpinit ruce" něčím pořádným. :) Ideálně se třeba konečně zapojit do toho obrovského chaotického termitiště jménem linuxový kernel a být taky pro změnu něčemu užitečný. Takže možná skončím (Tux mě chraň!), na tom KSI na nějakých operačních systémech. S tím, že bych si aspoň zapsal pár těch nejzajímavějších Bartákových přednášek z umělé inteligence, něco o funkcionálním programování... abych zůstal inteligenčně fit a moc tam nezakrněl. :))
Předmět:
Jméno:
E-mail:
Jaká je pravděpodobnost, že vám na šestistěnné kostce padne trojka?

Text příspěvku: