Odpověď na příspěvek

Jsem rád, že to u takové m1c4a1 (29. 9. 2007 - 18:28)
Jsem rád, že to u takové well-known informatičky s praxí slyším. A to ten fakt, že vysoká škola dává rozhled, poznání do hloubky apod.
Jsem student 2. ročníku magisterského oboru inteligentní systémy na FIT VUT. Mnohokrát jsem se ocitl ve flamewaru, kdy do mě již pracující v oboru (často bez vejšky, ale to není tak podstatné) hustili, že vejška je na houby a že se dá všecko vyčíst z Googlu a že kdo chce, tak se danou problematiku naučí sám. Ano, jistě existuje dost profesionálních a dobrých programátorů, kteří se ve svém oboru a ve své problematice vyznají, ale většině chybí rozhled. Podvědomí, co se děje v jiných odvětvích, jak probíhá (aspoň náznakem) vývoj jinde... Prostě teorie. V práci mají praxi a teorii získávají postupně. Ve škole je to obráceně - teorie a přednášky a praxi získávají studenti často až po škole. Jenže mají tu výhodu, že v práci se otrkají za pár týdnů a budou na stejné úrovni, navíc bohatší o teoretické poznatky, které mohou zužitkovat. Kdo z profesionálních programátorů čte nějaké magazíny o vývoji v dané problematice? Asi celkem málo... respektive neznám žádného bastliče v PHP, co už dělá profi weby, který by se zajímal o vývoj na poli data-miningu apod.
Je to prostě přesně, jak píšeš - víš o těch počítačích a IT v širším záběru, máš víš souvislostí a všechno do sebe zapadá jako skládačka. To nepochopí a nepozná člověk, co se začal učit HTML, nabalil na to PHP, pak i MySQL a nic dalšího netuší, třeba proč dělá PHP něco tak a ne onak. Ano, někomu je to jedno, hlavně že mu ten "blackbox" s klávesnicí vydělává peníze, ale to je houby informatik, to není programátor duchem. :-)
Předmět:
Jméno:
E-mail:
Jaké je hlavní město Madagaskaru?

Text příspěvku: