Odpověď na příspěvek

Humor? Ne, jen nepochopeni... dejf (22. 6. 2007 - 13:28)
Ona jsou totiz vazeny pane i prostredi jako skoly, kde ma procesor nad GHz treba jediny stroj a sice notebook v prezentacni sestave. Vime?
V takovych prostredich se servery provozuji ne na zeleze optimalnim, ale takovem, ktere bezpecne utahne pozadovany provoz a pokud ma nekdo pocit, ze 1MBit linku je nutne routovat necim nad pentium100 je uplne mimo, neni. 8 hodin trvala instalace suse na nas skolni router, ktery nasledne za behu nikdy nemel load vetsi nez 0.2 i se squidem pro 30 pocitacu... Aktualne to resi dvojice celeronu kolem 500 na OpenBSD v redundanci - vysledek lepsi a instalace hotova za 20 minut, konfigurace za dalsich pulhodku a celou tu dobu se cekalo na disky nebo me, ne na nejaky instalacni skript.
Jako Netware5 server jsme tam meli nejaky celeron300 pote, co odesla do vecnych lovist K6-2. Servirovani pro 30 klientu nebyl problem s 48MB ram, ale instalator tvrdosijne trval na 64. Dnes jsem pravidelne baven nejaky tim jejich aktualnim resenim, ktere pri 50 stanicich nevystaci s gigabajtem pameti...
S windows se v posledni dobe setkavam stale mene a stale casteji zjistuji, ze v nich uz nejsem schopen trivialnich akci jako vysdileni pripojenene sitove jednotky ci routovani sitoveho provozu podle jednoduchych pravidel, ale jinak MacOS6, OS/2, Linux a mnohaBSD, chvilemi i Plan9 - tez dle volby a potreby :)
Předmět:
Jméno:
E-mail:
Napište 11 ve dvojkové soustavě

Text příspěvku: