Odpověď na příspěvek

Abych Dag (26. 8. 2006 - 9:41)
Proč by měl "vyšší princip mravní" nutit k koukání na reklamu jsem také nepochopil. Asi jsem nemrava, mravně otrlé a zpustlé individuum pohrdající ideály humanitními, ale reklamy blokuji.
Ale abych byl, jak mám v obyčeji, zpochybňujícím:
Píšete: Zkusme se zamyslet třeba nad postojem většinové společnosti k sexu: podivné pokrytecké chování, které doputovalo v západní společnosti přes pár staletí až do našich časů, je roztomilým dárečkem katolické církve (křesťané to samozřejmě zdědili s Tórou od židů). V předkřesťanských dobách se lidé v tomto směru projevovali o hodně svobodněji a jistě tím nestrádali.
No, taková obludnost, jako Viktoriánská morálka se těžko nejde. Ale předpisy omezují sexuální volnost byly snad všude? Nejspíš racionální důvody. Se sestrou plodit dítě bych neměl a naopak v místech odříznutých od dalších lidí by návštěvník plodit děti měl, trochu ty geny oživit. Mláďata vychováváme hodně dlouho, tedy je potřeba u té naší samice vydržet... a tak.
Jak to bylo v předkřesťanských dobách. On to nikdo moc neví. Ale houževnatě se traduje, že to bylo úžasně krásný. Já bych si to zase tak nemaloval. Kdo ví, čím a jak strádali.
U některých kmenů je třeba normální (v rámci iniciačních obřadů dospělosti) amputace jednoho varlete. Také omezení nadměrné sexuality. Je tohle lepší a radostnější?
P.S. Já mám v zásadě "divochy" za vyspělejší civilizaci nežli tu naší, jen bych to neidealizoval.
P.S.II Do textu patří řada smajlíků.
Předmět:
Jméno:
E-mail:
Napište 11 ve dvojkové soustavě

Text příspěvku: