Odpověď na příspěvek

Re: Kterak mi Velký Tučňák nadělil prozření bibri (9. 6. 2009 - 12:46)
A já si říkal, jaktože nejsi na LinuxExpu. Správným směrem mě trknul až Vlasta a zavítal jsem sem...

Komunita je dvojsečná zbraň - je to sice super podpora, ale dá dost práce, když s ní člověk chce být zadobře. Nicméně takto to je a bude, to nikdy nezměníš a možná je to i dobře (= vyvíjí to i pozitivní tlak na nás). Z toho mj, plyne, že ve vztahu k ní prostě musí být člověk opatrný, speciálně pak při elektronické komunikaci, která má svá speficika. Dost dlouho mi trvalo, než jsem se to naučil, ale nyní zásadně praktikuji pravidlo, že když píši něco nasraný, dám si mezi první a druhým přečtením+odesláním alespoň 5min pauzu. Funguje to báječně.

Druhá věc je, že nemůžeš brát ohled na všechny - mně se vyplácí ignorovat lidi, které (ve vztahu k problematice) nepovažuji alespoň za "rovné sobě" nebo alespoň "přínosné". Osmnáctiletému blbovi, který právě objevil openSUSE a začal "šířit pravdu boží" určitě nevysvětlíš, proč máš na desktopu Debian. Koneckonců, máš-li to doma co je komu do toho, a máš-li to povoleno v práci tak platí stejné pravidlo. Já mám Debian na serverech, kde běží weby Mandriva Linux - no a co? Dal ho tam správce jež ho spravuje, je to jeho věc a mně je to zcela putna.

Zkrátka některé věci člověk pochopí až po určitých zkušenostech - přičemž z jeho vyjadřování je to obvykle poznat. Názory lidí, kteří za to nestojí, přesouvám do /dev/null _beze_zbytku_, jinak bych se musel zbláznit, a Tobě doporučuji totéž. Možná to vypadá arogantně, ale kdybych to takto nedělal, už dávno bych se musel (a pořádně nasraný) stáhnout mimo veřejný "komunitní" prostor. Ale to nechci, protože součástí mé práce je i spolupráce/komunikace s komunitou a bez ní to nefunguje. Vybral jsem si menší zlo.

Ode mně vše. Držím palce a doufám, že až Tě nasranost přejde potkáme se zas na nějaké komunitní párty.

PS: dost mně překvapuje přístup kolegy v práci, pravděpodobně bych s takovým člověkem už pracovat nechtěl. Ale to si musíš vyřešit sama.
Předmět:
Jméno:
E-mail:
Jaké je hlavní město Madagaskaru?

Text příspěvku: