Odpověď na příspěvek

Re: Kterak mi Velký Tučnňák nadělil prozření Matěj Cepl (4. 3. 2009 - 0:55)
Tohle je věc se kterou si nejsem jist. Na jednu stranu prý souborové závislosti mohou za pomalost balíčkovačů RPM distribucí (protože je mnohem více prvků matice na řešení závislostí), ale na druhou stranu -- kolik z Vás, kteří vychvalujete Debian jste někdy zabalíčkovali Debianní balíček se sdílenou knihovnou? A víte proč Debian nemá balíček glibc?

Samozřejmě že jméno není tak podstatné (i když před lety když jsem ještě byl na Debianu a neuměl jsem toho tolik jako teď jsem se o to pokusil a ani po několika hodinách zoufalého snažení se mi nepodařilo přesvědčit lintian, že vím co dělám; asi měl pravdu), ale je to ilustrace stavu balení v Debianu, a důvod proč si s Fedořími balíčky teď docela medím.

V Debianu jsem měl fakt pocit, jako když se teď učím programovat v Céčku -- je sice hezké, že si mohu vytvořit nádherné a na míru dělané nástroje, ale na druhou stranu většinu času mi mnoho jiného nezbývá. Situace v Pythonu (a jiných podobných) kdy si vyberu jenom z nepřeberného množství knihoven a ono to Just Works, sice vede k ohavnému a plýtvavému kódu, ale na druhou se nemusím trápit s každou knihovnou kde autor API propadl svému zcela vlastnímu a neopakovatelnému záchvatu šílenství při tvorbě API (raději nejmenovat) anebo si to můžu napsat sám. Hurá!

V Debianu jsem na tom podobné jako v tom Céčku -- je sice hezké, že si mohu vytvořit v podstatě svůj vlastní build systém, ale na druhou stranu mi moc jiného nezbývá nežli se zase pouštět do studia jak další někdo bojoval ještě trochu s tím, že debhelper neumožňuje balit slušně patche na balíček.

Čímžto nechci říci, že bych s Aničkou nesouhlasil, že by se to nedalo udělat jednodušeji; notabene, když v rpmbuildu jsou zcela zjevné chyby -- haló, proč musíme mít ve Fedoře (a předpokládám, že v SuSE také) standard jak napsat ten jeden správný BuildRoot (https://fedoraproject.org/wiki/Packaging/Guidelines#BuildRoot_tag)?
Předmět:
Jméno:
E-mail:
Jak se píše L morseovkou (A by bylo .-)?

Text příspěvku: