Odpověď na příspěvek

Na co kopirku? :) Johanka (30. 1. 2007 - 12:44)
My si forkujeme jogurt manualne :) - ohrat litr mlika tak na 50 stupnu (od oka), smichat s lzici dvema treba hollandie, soupnout do uzavreny nadoby (pouzivame plastikovy kyblicek od kilovky brynzy z makra) a sup s tim nekam do tepla (do zahrate, lec vypnute trouby, pod perinu, na topeni...) Za par hodin (nejpozdejs za noc :)) je hotovo.

Ten fork je ridsi nez original, ale chutove stejny, to je definitoricka vlastnost cisteho jogurtu, ze ho muzete libovolne forkovat. Akorat tech cistejch jogurtu neni tolik, my mame nejradsi tu hollandii nebo chocensky bily. No a kdyz forkujete rekurzivne, tak se vam tak treti davka zkazi, protoze uz se tam premnozi/zkazi, co nema - teda mozna se to takhle deje jen u manualniho forku, kdy nejde presne vychytat, kdy uz to je tuhy a ma to jit do lednice.

Doporucuju nekdy zkusit udelat luxusni jogurt z bio mlika olma, ten je fakt super, lepsi jak original :) No a nebo vylepsit mliko smetanou - z cisty smetany jsem nezkousela, ale pixy si to kdysi ve svym zapisniku pochvaloval.

Taky si doma pestujem kefir :) Ten se neforkuje (teda taky muze...), mame takovy potvurky bily houbovity konzistence, co na stdin dostanou mliko, na stdout vyplivnou kefir, no a jako sideeffect se jeste rozmnozej :) Kdybyste nekdo chtel, reknete si, protoze uz jich zase mame moc, ujidat je nezvladam a vyhodit je mi lito :)
Předmět:
Jméno:
E-mail:
Napište číslem půl milionu + čtvrt tisíce + šest

Text příspěvku: